• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Підготуємося до зими

Підготуємося до зими

PZU 2307

До початку опалювального сезону ще залишається майже три місяці. Для того, щоб пройти зимовий період без аварійних ситуацій, необхідно підготуватися завчасно.

Саме заради цього з липня поточного року розпочалися гідравлічні випробування внутрішньо-будинкових мереж багатоквартирних житлових будинків на щільність та міцність. Згідно затвердженого графіку здачі будинкових систем в теплових районах міста розпочалися зазначені роботи. Повідомлення про проведення гідравлічних випробувань внутрішньо-будинкових систем заздалегідь вивішуються управителями багатоквартирних житлових будинків. У вказані дні та години проведення випробувань мешканцям квартир необхідно обов’язково бути вдома і слідкувати чи не виявилися пориви внутрішньо-квартирних мереж та приладів обігріву квартир (ребер батарей). У разі виявлення пориву слід негайно телефонувати на Аварійно-диспетчерську службу підприємства за телефоном 15-82, 56-47-82 і повідомити про виникнення аварійної ситуації.

Бригада спеціалістів підприємства, що здійснюють гідравлічні випробування, в стислий час прибуде за викликом, відключить будинок від мережі випробування і виконає всі необхідні роботи. Після цього випробувальні роботи щодо цього будинку будуть відновлені. За позитивними результами випробування складається Акт готовності внутрішньо-будинкової мережі даного будинку, який засвідчують підписами представників Теплової інспекції ДМП «ІФТКЕ», майстра теплової дільниці та представника управляючої компанії будинку.

На сьогодні випробування на міцність і щільність успішно пройшли 45 багатоквартирних житлових будинки.

Слід нагадати власникам квартир, що разом із представниками управителів житлового фонду варто заздалегідь провести обстеження внутрішньо-будинкових мереж: підвальних розгалужень, стояків на предмет необхідності їх заміни.

Також кожному власнику квартири необхідно ретельно оглянути стан приладів опалення та підводів до них. Вже перші ознаки проявів іржі свідчать, що в цих місцях під час зими може мати місце порив і витікання під тиском гарячого теплоносія з усіма негативними наслідками як для власника квартири, так і для сусідів, що проживають поверхами нижче. Тому не варто зволікати із заміною небезпечних ділянок систем теплозабезпечення квартир. Час для цього поки що є.

Весь комплекс робіт спеціалісти Аварійно-диспетчерської служби ДМП «ІФТКЕ» виконують відповідно до заявок управителів багатоквартирних житлових будинків із відповідною дольовою участю оплати як з боку самого управителя, так і з боку мешканців.

Підготуймося до зими вчасно!