• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Роль «DemoUkrainaDH» у впровадженні новітніх енергоефективних рішень в теплопостачанні України

Роль «DemoUkrainaDH» у впровадженні новітніх енергоефективних рішень в теплопостачанні України

У місті Кам’янець-Подільському з 31 травня по 01 червня проходила спільна конференція Програми «DemoUkrainaDH» та Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго» з питань «Енергоефективні демо-проекти в секторі теплопостачання України».

У цьому заході взяли участь: заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Україні Едуард Кругляк, Президент Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго» Арсентій Блащук, Старший Радник Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO), панРонні Нільссон, Консультант з управління проектами в рамках Програми «DemoUkrainaDH» компанії «AFIndustries»Швеція, пан Петер Даннбрінг, представник шведської компанії «Oresundskraft», пан Андерс Оттоссон, директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак, керівники теплогенеруючих підприємств України.

Ff 3 Demo Ukr

Перед учасниками конференції з доповідями-презентаціями виступили керівники теплогенеруючих підприємств Івано-Франківська, Кам’янець-Подільського, Житомира, Вінниці, Полтави, Тернополя, Чернівців, Олександрії, де в рамках проектів за Програмою «DemoUkrainaDH» відбулося впровадження новітніх енергоефективних рішень в сфері централізованого теплопостачання.

Василь Рущак під час свого виступу-презентації наголосив, що завдяки впровадженню Проекту «DemoUkrainaDH» «Реконструкція систем теплопостачання в районі вулиць Довга-Карпатська в м. Івано-Франківську» у 2016 році було встановлено 59 індивідуальних теплових пунктів (ІТП), які впродовж І кварталу 2017 року були введені в експлуатацію.

Впровадження цього проекту дало змогу зменшити споживання природного газу на 957 тис.м3 в рік, зменшити споживання електроенергії на 220 МВт год. на рік та скоротити викиди шкідливих речовин, зокрема викидів СО2, на 1882 тонни /рік. Це також дало можливість переходу з чотирьох на двотрубну систему подачі теплоносія, що дало значне зменшення втрат тепла. Встановлення сучасних мережевих насосівз частотним регулюванням та впровадження системи SCADAдало можливість економії використання електричної енергії, регулювання температури теплоносія відповідно до температури зовнішнього середовища та автоматизації процесу контролю та збору інформації про режим роботи ІТП.

Ff 4 Demo Ukr

Проект «Реконструкція та модернізація системи теплопостачання в районі вулиць Довга-Карпатська» в рамках програми «DemoUkrainaDH» за сприяння Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України фінансувався за кредитні кошти NEFCO в розмірі 400 тис. євро та кошти Шведського Агентства Міжнародного розвитку (SIDA) в розмірі 300 тис. євро.

На завершення, перед учасниками конференції виступили представник шведської компанії «Oresundskraft», пан Андерс Оттоссон, який розказав про досвід Шведської Асоціації централізованого опалення та Старший Радник NEFCO Ронні Нільссон, який розповів про майбутні можливості фінансування сектору централізованого теплопостачання України в рамках Програми «DemoUkrainaDH».