• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Селекторна нарада під головуванням Володимира Гройсмана

Селекторна нарада під головуванням Володимира Гройсмана

F Selektorna Groysman 1906

19 червня, в приміщенні Будинку Уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів селекторну нараду з питань підготовки до опалювального сезону 2017/2018. Окрім нього у селекторній нараді брали участь Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик та Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

F Selekt IF 1906

Від нашої області у нараді взяли участь перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марія Савка, заступник голови ОДА Ярослав Паранюк, начальник відділу реформування та економічного аналізу управління житлово-комунального господарства Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА Ігор Гунін, керівники профільних департаментів ОДА, енергогенеруючих та теплопостачальних підприємств області. Від нашого підприємства у нараді взяв участь директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак.

У своєму вступному слові Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив переконаність, що наступний опалювальний сезон 2017-2018 Україна пройде нормально, стабільно і якісно, але для цього слід злагоджено виконати весь план підготовки і комплекс ремонтних робіт. Часу на підготовку достатньо, переконаний голова Уряду. Він також підкреслив, що особливо важливим питанням на сьогодні є питання енергоефективності. Він попросив приділити особливу увагу на місцях саме заходам в цьому напрямку. «За три роки після Революції Гідності ми пройшли надзвичайно важкий, але результативний шлях щодо зменшення споживання енергоресурсів, диверсифікації постачання, але потрібно на місцях проводити системну модернізацію і переозброєння установ теплокомуненерго, модернізацію тепломереж, модернізацію житлового фонду. А ресурси в місцевих бюджетах є в наявності і достатні, щоби здійснити модернізацію теплового господарства,» – наголосив голова Уряду.

Володимир Гройсман зазначив: «Ми зараз проводимо верифікацію всіх пільг та субсидій і заккумулювали додатково 15 млрд. гривень для проведення розрахунків по пільгах і субсидціях. У цю середу рішення буде прийнято Кабінетом міністрів України щодо змін до бюджету, потім направимо його до Парламенту та будемо просити парламентарів підтримати його».

F Selekt Nasalyk 1906

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, зазначив, що на сьогодні в Україні накопичено достатню кількість природних енергетичних ресурсів. Запаси вугілля складають 2,7 млрд тонн. Це, зокрема, 2,2 млрд тонни вугілля газової групи та 0,76 млрд тонн антрацитової групи. Окрім того, нині у газосховищах вже накопичено 10,8 млдр кубометрів газу, а передбачено забезпечити на 01.10.2017 р. – 17 млрд. м3.

F Selekt Zubko 1906

Профільний Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив на винятково важливій відповідальності, яка нині лежить на міських радах і органах місцевого самоврядування по підготовці підприємств теплоенергетики до нового опалювального сезону, а також щодо боргів населення і роботи з ними. По Україні на сьогодні рівень підготовки соціальних об’єктів, а це школи, лікарні, дитячі садочки, становить 30%. За чотири місяці, що залишилися до початку опалювального сезону слід посилити роботи в цьому напрямку. Геннадій Зубко наголосив, що надважливим на сьогодні є якість надання населенню послуг комплексом ЖКГ.

Нині загальна сума боргів з 2011 року по об’єктах теплоенергетики становить 24,6 млрд. грн. З цієї суми 6,7 млрд. – відшкодування по пільгах і субсидіях. Населення на сьогодні боргує, 8,6 млрд грн. В той же час за цей рік розрахунки населення склали по Україні 103%.

Геннадій Зубко наголосив на обов’язковому запровадженню обліку і встановленню лічильників, адже без цього не можлива енергоефективність загалом. Не можна заощаджувати те, що не обліковуєш. Це вкрай важливе для ряду областей України, де рівень встановлення приладів обліку становить лише 50%.

F Selekt ODA 1906

Потім на нараді звітували представники кожної окремої області.Марія Савка, перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації, наголосила, що рівень підготовки до опалювального сезону на Івано-Франківщині складає від 30 до 45%, що відповідає затвердженим графікам.

«На головних енергогенеруючих підприємствах – Бурштинській ТЕС та Калуській ТЕЦ – активно проводяться ремонтні роботи, які планують завершити до початку жовтня. Рівень забезпеченості вугіллям і мазутом складає 44 дні на Бурштинській ТЕС і 20 днів на Калуській ТЕЦ. Із середини травня розпочато закачування природного газу у Богородчанське південне сховище газу (ПСГ). Наразі там накопичено третину від запланованої кількості

Щодо рівня встановлення приладів обліку тепла по ДМП «ІФТКЕ» складає 99%, по ТОВ СТЕКу – 66%.»