• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

06.09.2022 Інтернет-сторінка газети «Західний Кур’єр»

В Івано-Франківську у  Ліцеї №3 відбулась заміна системи опалення. Зараз це особливо на часі. Адже попереду важка зима. Тож, щоб діткам та вчителям було комфортно працювати й навчатись, влітку все ж відбулись такі необхідні роботи.

Про завершення модернізації обігріву навчального закладу повідомив міський голова Руслан Марцінків, передає “Західний кур’єр”.

«Після завершення навчального року за ініціативою міського голови й на прохання батьківської громади Ліцею №3 проводилась заміна системи опалення. Адже система опалення, яка діяла в корпусі, в якому проходила ця заміна, була з 1961 року. Безперечно, вона десь частково замінювалась. Здійснювались якісь поточні ремонти. Але щоб цілісна капітальна заміна – такого не було. Це дуже добре. Адже це буде сприяти енергоощадженню. Але найголовніше – буде комфортно працювати вчителям та дітям», – розповідає директорка Ліцею №3 Наталія Микула.

Заступник директора з господарської роботи Олег Савка коментує, що в корпусі, де проводили роботи із заміни опалення, ремонти розпочалися 15 липня. Впродовж двох тижнів тривав демонтаж та з 1 серпня тривали роботи зі встановлення нових батарей та труб.

«Роботи проводило “Теплокомуненерго”. Надзвичайно якісно і вчасно. Адже до 1 вересня всі ці роботи було проведено», – ділиться п. Олег.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповідає, що цьогоріч було дуже важко провести подібні роботи, адже в часі війни капітальні видатки не фінансуються. Та міська влада знайшла можливість через комунальне підприємство зробити опалення в Ліцеї №3.

«Я дякую, що вдалось це зробити оперативно. Діти будуть з теплом! Також подібні роботи проводяться завдяки програмі НЕФКО, яка цьогоріч нам погодила 3 мільйони євро на такі роботи. Тому будемо їх продовжувати в міру можливості й фінансування. Хочеться, щоб всюди були замінені системи опалення, де є потреба, особливо у дитячих садочках», – каже очільник міста.

«Цей ліцей один із небагатьох завжди мав проблеми з початком опалювального сезону. Адже мав застарілу систему опалення й застарілі батареї. Але, попри війну та заборонені капітальні видатки, ми знайшли можливість та оновили тут опалення. Щоб із приходом холодів у цьому ліцеї було тепло», – ділиться заступниця міського голови – директорка Департаменту освіти і науки Вікторія Дротянко.