• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Пт: 8-16
    Обід: 12-13

Хочете відновити субсидію – реструктуризуйте борг

Хочете відновити субсидію – реструктуризуйте борг

F Borznyky 1011

Як відомо, житлова субсидія на наступний період з 1 травня не призначатиметься при наявності у споживача двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг. Це рішення прийнято у відповідності до Постанови Уряду №300 від 26 квітня поточного року.

Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення в разі отримання інформації про прострочену більше, як два місяці заборгованість з оплати комунальних послуг інформує споживача, що субсидія на наступний термін не призначається через наявність боргу. При цьому, якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Крім того, вводиться SMS-інформування та інформування по електронній пошті громадян про призначення субсидії.

Слід нагадати, що Кабінет міністрів України прийняв рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу і електроенергії. Вона торкнеться приблизно 1,5 млн українських сімей, які отримають до 700 грн. Відповідно до цієї інформації ряд мешканців нашого міста нині вже звертається до сервісного центру нашого підприємства, а саме, до керівника групи по роботі з боржниками Руслана Коростіля, з метою реструктуризування боргів, які накопичилися у споживачів за минулий період перед нашим підприємством задля відновлення подальшого субсидування.

Руслан Васильович розповідає, що лише за останні 20 днів поточного місяця до нього з аналогічними заявами звернулося 83 боржники, з якими було укладено договір про реструктуризацію боргів.

Угода про розтермінування боргів укладається на півроку, коли борг перед підприємством накопичився до 5000 гривень. При чому перший внесок боржника має бути не менше 25% боргу, – каже Руслан Коростіль. – У разі, коли боржник є пенсіонером із мінімальною пенсією чи інвалід, то підприємство іде на зустріч такій людині і перший внесок переглядається в сторону зменшення. Якщо боржник вже має судовий позов щодо погашення боргів, то окрім першого внеску він має погасити і судовий збір.

Для укладання договору про реструктуризацію боргу необхідно мати такі документи: копії паспорту та ідентифікаційного коду та копію про оплату 25% першого внеску від суми заборгованості.

Після укладання Договору абонент отримає на руки Угоду про реструктуризацію боргу, яку необхідно віднести до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для відновлення субсидування.

Щодо всіх додаткових питань і роз’яснень просимо звертатися за телефоном (0342) 54-09-60 у робочі дні.