• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Вишиванка, як оберіг української Нації

Вишиванка, як оберіг української Нації

Wyshywanka 01 1705

Всесвітній день вишиванки цього року відзначаємо 17 травня. Це – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу не лише в Україні, а й далеко за її межами, де проживають нині свідомі, етнічні Українці. Дата проведення — щороку у третій четвер травня (будній день). У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка, прикрасити вишиванкою свою малечу. Головною ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Уся мила серцю українська поетична душа, осмислена у народних філософських знаках-символах сили, добробуту, краси та оберегів української нації. Свято не передбачає обов’язкових заходів, окрім одягання вишиванки.

У 2006 році студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже впродовж наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по цілому світу, а також і прихильники України.

Працівники нашого підприємства також приєдналися до цього всезагального свята українців. Гарно, по-святковому вбрані у свої вишиванки прийшли на робочі місця робітники і службовці.

Wyshywanka 02 1705

А в призначений час зробили спільне фото на згадку про сьогоднішній урочистий день. Отже, вітаємо всіх щирих українців зі святом!

.

Україно моя вишиванко

Ти мій біль, моя мука і доля;

Я без тебе, як день без світанку,

Я без тебе, як жайвір без поля!