• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Не буде боргу, якщо сплачувати обов’язковий платіж

Не буде боргу, якщо сплачувати обов’язковий платіж

Seminar 0907

Під час семінару, який був проведений 05 липня в актовій залі ДМП «ІФТКЕ» для працівників Сервісного центру та юридичного відділу підприємства щодо новацій, які відбулися при нарахуванні субсидій, Тетяна Лазарович – завідувач сектору №2 відділу субсидій Департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради розповіла про наступне:

Нині, при нарахуванні субсидії згідно Постанови Кабміну на теплову енергію при наявності будинкового лічильника існує обмеження у гривневому еквіваленті. Це 19,76 грн./м2 житлової площі, тобто це є соціальна норма. Отже, якщо середній тариф за надану теплову енергію, який залежить від температури зовнішнього середовища, наприклад, місяців з грудня по лютий становить близько 28-30 грн/ м2, то утворюється певна різниця, яку субсидія не покриває і вона оплачується з кишені споживача. Така нині діє норма згідно Постанови Кабміну.

Також Тетяна Григорівна наголосила, що працівники Сервісного центру підприємства повинні інформувати відділ субсидій Департаменту соціальної політики в разі,коли отримувач субсидії не сплачує щомісячний обов’язковий платіж і в разі, коли борг становитиме 340 грн. У такому разі Департамент соціальної політики буде припиняти надання субсидії такому боржникові і йому доведеться повернути раніше отримані гроші по субсидії готівкою.

Припинення надання субсидії і повернення отриманих коштів загрожує і тим особам, які уклали Договори про реструктуризацію раніше створеного боргу перед теплогенеруючою організацією для того, аби отримувати субсидію. Проте замість погасити розтерміновану заборгованість, вони лише наростили її.

Тетяна Лазарук наголошує, що в разі отримання субсидії абонент має усвідомлювати, що всі фінансові і документальні нюанси повинні виконуватися гранично чесно і пунктуально. Тоді не доведеться повертати гроші за попередньо отримані державні гроші.