• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Представляли передові європейські технології

Представляли передові європейські технології

DSC 14001-0512

05 грудня в приміщенні актової зали ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» відбувся семінар на тему: «Енергозберігаючі рішення в системах транспортування теплової енергії. Особливості проектування та переваги експлуатації». Цей семінар організували і провели представники ТОВ ТД «Євротрубпласт» Світлана Полторак – керівник проекту з продажу теплоізольованих труб, Олександр Козак – керівник відділу маркетингу та Андрій Глазов – провідний спеціаліст з продажу.

ТОВ ТД «Євротрубпласт» – дочірнє підприємство Групи RadiusSystemsLtd, лідера британського ринку полімерних трубопровідних систем і одного з найбільших виробників труб і з’єднувальної арматури в Європі та на пострадянському просторі. ТОВ ТД «Євротрубпласт» має головний офіс в Києві і представництва у містах Львові, Рівному, Вінниці, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Полтаві, Сумах, Харкові, а також керує виробничими підрозділами Калуського та Рубіжанського трубних заводів.

DSC 14011-0512

До участі в науковому семінарі були запрошені провідні спеціалісти проектних організацій Івано-Франківської області та представники підприємств, зацікавлених у проведенні модернізації трубопровідних систем у комунальній сфері: водопровідно-каналізаційній, газових мереж, мереж централізованого теплопостачання та централізованого постачання гарячої води споживачам.

Відкриваючи семінар, Михайло Кобилянський, заступник директора з експлуатації ДМП «ІФТКЕ», представив організаторів заходу і коротко розповів про початок співпраці нашого підприємства з ТОВ ТД «Євротрубпласт». Так, у березні 2018 року на вулиці Набережна, 10, що в обласному центрі, було здійснено заміну зношених труб вводу теплової мережі до багатоквартирного житлового будинку на нові гнучкі труби «Ізопрофлекс», діаметром 63 мм із зшитого поліетилену, в поліуретановій теплоізоляції. Вони не піддаються корозії, тому в першу чергу було вирішено здійснити заміну зношеної ділянки вводу до житлового будинку, де через постійне підтоплення грунтових вод та каналізаційних стоків труби тепломережі були у вкрай поганому стані.

Представники компанії «Євротрубпласт» розповіли учасникам семінару про переваги застосування європейських технологій заміни сталевих труб на полімерні теплоізольовані труби. Гнучкі полімерні труби не потребують компенсації, витримують температуру та механічне навантаження ( tо=+95/115оС; 1,0/1,6МПа), на труби не впливає блукаючий струм та будь-яка корозія, гладка внутрішня поверхня труб не засмічується під час багатолітньої експлуатації, термін експлуатації труб становить 49 років, високі темпи прокладання трубопроводів, адже бригада працівників забезпечує прокладку до 400 м трубопроводів за робочу зміну без використання зварювального обладнання та спецтехніки, постачаються в бухтах і це дає можливість мінімізувати кількість з’єднань, зменшити розміри траншеї, завдяки чому істотно скорочуються термін і вартість монтажних робіт.

По завершенню семінару, організатори відповіли на численні запитання учасників заходу.