• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Реконструкція на Військових Ветеранів – перерізали стрічку!

Реконструкція на Військових Ветеранів – перерізали стрічку!

F3 ww 26 12

26 грудня став днем урочистого відкриття модернізованої котельні на вулиці Військових Ветеранів,8А. Тут за кошти Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та уряду Швеції здійснили заміну котлів, встановивши чотири сучасні агрегати італійського виробництва загальною потужністю 8 МВт, а також проведено повну реконструкцію, модернізацію та автоматизацію обладнання.

F2 ww 26 12

Тепер котельня працюватиме у цілковито автоматичному режимі – без персоналу. Раніше задля її обслуговування доводилося додатково залучати дев’ятьох осіб. Всі дані автоматично передаватимуться на аварійно-диспетчерську службу.

Директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак під час урочистого відкриття реконструйованої котельні зазначив, що протягом останніх двох місяців було здійснено порівняння роботи нового обладнання зі старим, яке працювало минулого опалюваного сезону. Економія електричної енергії складає 90-100%. У частині споживання газу – 5-8% економії, води – 3-4% порівняно з минулим періодом. Вартість нового оснащення котельні 499 тисяч євро, орієнтовно 14,5 мільйонів гривень. За чотири-п’ять років ці кошти повинні окупитися.

F4 ww 26 12

Василь Степанович зазначає, що здійснені роботи на Військових Ветеранів це перша котельня, яку модернізували за співфінансування з Євробейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). Наступні етапи проекту модернізації – котельня на вулиці Медичній, 17, де окрім встановлення італійських котлів «Riello», вже змонтовано новітній котел, що працюватиме на альтернативному виді палива (деревинна тріска). Урочисте відкриття цієї котельні заплановано на січень 2017 року. Також розпочалися роботи з модернізації котельні на Тролейбусній, де також буде встановлено потужний котел, що працюватиме на деревинній сировині. Загалом у місті мають здійснити вісім подібних проектів. У наступні три-чотири роки заплановано провести повну модернізацію системи теплопостачання у місті.

F8 ww 26 12

Присутній на урочистому відкритті модернізованої котельні Ігор Князев, представник ЄБРР, зазначив: «Цей проект є комплексним. Він передбачає не лише реконструкцію котелень, а й заміну теплотрас на нові попередньо ізольовані труби. І що дуже важливо – встановлення індивідуальних теплових пунктів, які мають забезпечити регулювання тепла безпосередньо в будинках, що також забезпечує суттєву економію».

Від імені банку він подякував усім, хто долучився до модернізації котельні – генпідряднику французькій фірмі Enertex, ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», міській владі, яка виступила гарантом, та уряду Швеції, який надав місту величезний грант – три з половиною мільйони євро.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що питання номер один – це ощадливе споживання газу і максимально можливий перехід на альтернативні види палива, а відповідно до цього будування відносин з НАК «Нафтогазом України».

У нас нема іншого шляху як перейти на біопаливо і бути незалежними, наскільки це можливо. Найближчий великий проект, крім Медичної, це котельня на вулиці Тролейбусній. Вона має повністю перейти на біопаливо і працювати вже в наступному опалюваному сезоні, – зазначив міський голова.