• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Чи володієте Ви людською мовою?Чи володієте Ви людською мовою? Питання, звичайно, цікаве, а особл

Чи володієте Ви людською мовою?

DSC 1408 2012

Питання, звичайно, цікаве, а особливо, якщо воно поставлено до представників прес-служб, які висвітлюють діяльність державних установ. Чи цікаво читати інформації, що подаються на інтернет-сайтах державних адміністрацій, прокуратури, судів, інших державних установ? Чи там панує суха «канцелярщина» і констатація фактів на кшталт: «Відбувся день депутата, розглянули 10 питань»…А які це питання за важливістю для людей? Що вирішили? Залишається, так би мовити, за кадром.

Саме про це йшлося 20 грудня 2018 року в приміщенні Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, що на вулиці Незалежності, 46 обласного центру, де відбувся семінар на тему: “Комунікаційні стратегії успішної співпраці прес-служб зі ЗМІ”.

DSC 1409 2012

Голова правління прес-клубу Іван Ципердюк представив присутнім працівникам регіональних прес-служб області головного редактора Івано-Франківської агенції новин інтернет-сайту «Курс» Сергія Бориса, який і провів цей навчально-тренінговий захід.

Правда, подібні претензії можна сміливо поставити і перед представниками ЗМІ, де серед новин переважають інформації про ДТП, крадіжки, суїцид, згвалтування і подібна «чорнуха». Де політична «заказуха» займає чільні місця на сторінках газет чи інформаційних блогів. А життєві проблеми, яких доволі, і реальна аналітика, що може не сподобатися владі, часто-густо відсутня чи відходить на задній план. Але це вже загальні проблеми нашого інформаційного сьогодення.

Сергій Борис зосередив увагу присутніх на кричущих помилках, яких припускаються представники прес-служб, а особливо прес-служб влади на місцях, у своїй повсякденній роботі щодо висвітлення діяльності державних установ. У живій, цікавій формі спілкування-тренінгу, на фактах відбувалася зустріч. А на завершення було запропоновано присутнім пройти тест: «Чи володієте Ви людською мовою?»

Захід відбувся в рамках проекту “Школа реформ для регіональних прес-служб”, що впроваджується Івано-Франківським прес-клубом реформ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Можна пересвідчитися кожному, «Чи володієте Ви людською мовою?», а чи послуговуєтесь в написанні «канцелярщиною», яку важко і нецікаво читати? Набирайте Ел. адресу: http://medialab.online/news/test2/