• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Прес-тур відвідав новітню котельню

Прес-тур відвідав новітню котельню

Pres Tur 2109

21 вересня в Івано-Франківську відбувся прес-тур, участь в якому окрім журналістів з Прикарпаття взяли представники мас-медіа з Хмельницької області та Закарпаття. Програмою прес-туру було означено: «Шлях до енергоефективності. Успішні історії».

Учасникам заходу було запропоновано наступні теми для розгляду:

впровадження заходів Плану дій зі сталого енергетивного розвитку міста;

досягнення та досвід роботи у підвищенні енергоефективності, використання альтернативних джерел енергії та реформуванні муніципального енергетичного сектору заради комфорту містян, економії бюджетних коштів та поліпшення кліматичної ситуації;

залучення інвестицій для реалізації енергоефективних проектів у місті, тощо

З представниками преси, радіо, телебачення і електронних ЗМІ спілкувалися: перший заступник міського голови Микола Вітенко, заступник директора з експлуатації ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Михайло Кобилянський, директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк, начальник відділу енергозбереження та екології управління економічного та інтеграційного розвитку Зіновій Никорак, начальник відділу розробки проектів та програм реформування ЖКГ Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Галина Овенко, інженер управління капітального будівництва Володимир Бринецький, керівник прес-клубу спілки журналістів Прикарпаття Іван Ципердюк.

Vitenko 2109

Микола Вітенко у своєму слові до гостей розповів про досягнення влади міста в напрямку підвищення енергозбереження, енергоефективності та використання альтернативних видів енергії в усіх галузях розвитку Івано-Франківська, а також про плідну співпрацю очільників міста із зарубіжними інвестиційними та грантовими організаціями такими як ЄБРР, NEFCO, Шведською Агенцією Міжнародного Розвитку (SIDA) та урядом Швеції.

«Якщо подивитися на залучення інвестиційних та грантових європейських коштів у розвиток енергоефективності структур міста, то Івано-Франківськ є одним з лідерів у цьому серед таких міст-сусідів як Чернівці, Тернопіль та й в Україні загалом по встановленню ІТП, модернізації котелень, тощо, – наголосив Микола Вітенко. – В основних цифрах це: 7,2 млн. євро взято кредит на модернізацію котелень, модернізацію теплових мереж та встановлення ІТП у структурі ДМП «ІФТКЕ». Крім того крім цієї кредитної угоди 3,6 млн. євро місто отримало безповоротного гранту. Другий проект, це співпраця зNEFCO. Тут залучено кредит на модернізацію дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів – 5 млн. євро. В рамках цього проекту місто отримало грант в розмірі 1,4 млн. євро. На модернізацію КП «Електроавтотранс» в рамках кредиту місто залучило 8 млн. євро і отримало грант в розмірі 1 млн. євро».

Kobyljanskyj 210918

Михайло Кобилянський розповів журналістам про розвиток енергоефективності, впровадження європейських енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел енергії на нашому підприємстві. Зокрема Михайло Васильович наголосив, що на нашому підприємстві здійснюється Проект «Реконструкція та модернізація системи центрального теплопостачання міста Івано-Франківська».

W kotelni2  2109

«В рамках цього проекту ми взяли курс на заміщення природного газу нашими місцевими альтернативними видами палива, тобто відходами деревини. Одним з напрямків була реконструкція котельні на вулиці Тролейбусна, 40а, де встановлено котел потужністю 4 МВт. Крім цього встановлено два економайзери на існуючі газові котли. Вартість реконструкції по цій котельні склала 1,2 млн. євро. З яких 800 тис. – це грантові кошти Шведської Агенції Міжнародного Розвитку (SIDA) і 400 тис – кредитні кошти ЄБРР. Впровадження проекту дало можливість за половину опалювального сезону замістити 800 тис. куб. м природного газу».

W kotelni 2109

А далі було поїздка учасників прес-туру безпосередньо на котельню, що на вулиці Тролейбусна, 40а. Тут заступник директора з експлуатації Михайло Кобилянський, заступник директора зі стратегічного розвиткуІгор Лесів та заступник головного інженераБогдан Мимоход, провели екскурсію по новітній котельні європейського зразка, розповіли журналістам про нюанси експлуатації та відповіли на численні запитання.