• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Селекторна нарада поставила завдання для галузі

Селекторна нарада поставила завдання для галузі

Selektorna Narada 2606

26 червня відбулася загальноукраїнська селекторна нарада під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка. Головним питанням розгляду стала підготовка підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2018/2019 років і забезпечення його сталого, надійного проходження.

Нашу область у селекторній нараді представляли: перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, начальник Управління житлово-комунального господарства Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Ігор Гунін, директор Департаменту економічного розвитку промисловості та інфраструктури ОДА Жанна Табанець, керівники профільних департаментів ОДА та енергогенеруючих та теплопостачальних підприємств області. Від нашого підприємства у селекторній нараді взяв участь директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Руслан Гайда.

На нараді розглядався широкий спектр питань з підготовки галузі до опалювального сезону, який, за словами Геннадія Зубка, розпочнеться як і належить – 15 жовтня. Зокрема, йшлося про підготовку житлового фонду, забезпечення запасів вугілля і газу для безперебійного проходження опалювального сезону, про рівень оплати за спожитий газ та погашення наявної заборгованості теплогенеруючими підприємствами та реструктуризацію боргів, тощо.

«Завдяки фінансовій децентралізації нині у місцевого самоврядування є всі можливості вчасно і належним чином підготуватись до опалювального сезону 2018/2019 років, – наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. – Лише за минулий рік доходи місцевих бюджетів склали 192 млрд грн. і станом на 01 червня вони налічують 89 млрд, тоді як у 2017 році на цей день було 72 млрд. грн. 95% місцевих бюджетів в Україні є платоспроможними і можуть вчасно розраховуватися за енергоносії. Вчергове наголошую: старт та стабільне проходження опалювального періоду – зона відповідальності місцевої влади. Муніципалітети, маючи всі можливості – фінансові і технічні – відповідальні за вчасне підключення соціальних і житлових об’єктів до тепла. Цей рік має стати роком фінансової стабілізації своїх комунальних підприємств», – наголосив міністр.

Перший заступник голови ОДА Марія Савка зазначає, що на Прикарпатті іде активна підготовка до нового опалювального сезону. Облдержадміністрацією затверджено план заходів та утворено обласний оперативний штаб.

На сьогодні рівень підготовки до опалювального сезону за різними напрямками складає від 30 до 35%, що відповідає затвердженим графікам.

Відеозапис селекторної наради можна переглянути за ел. адресою: https://youtu.be/BQoqrRSjPnc